Potisk triček

Určitě jste už slyšeli pojmy jako digitální potisk, sítotisk, sublimační tisk či transferový potisk. Technologií na potisk triček je několik. Jak se v nich vyznat? Na co je která technologie vhodná? Pojďme se společně podívat na krátký přehled.

Digitální potisk triček

Je pro vás nejjednodušší a nejrychlejší varianta potisku, a s nejlepším výsledkem. Je sice trochu dražší, ale pokud se nechcete omezovat barvami a kvalitou, nic lepšího nenajdete.

Přímý digitální potisk dokáže vytisknout všechny barvy. Jako potisk trička díky tomu můžete mít svoji oblíbenou fotku nebo složitou grafiku se spoustou barevných přechodů. Výsledný potisk vypadá skvěle, navíc má velmi dobrou trvanlivost. Hodí se také pro tisk triček už od jednoho kusu, díky tomu je tato technologie perfektní pro potisk triček jako dárků.

Digitální tisk se nehodí pro potisk triček s velkou příměsí polyesteru, výsledek vypadá nejlépe na bavlněných materiálech. Při tisku na bílé tričko navíc potisk hmatem ani nepoznáte. Inkoust se nanáší přímo na vlákna textilu. Při tisku na barevná trička se nejprve nanese bílá barva jako podklad. Na ten se ve druhé vrstvě nanese barevný potisk, aby nedošlo ke zkreslení barev.

Chcete potisk na tričko v podobě fotky nebo se nechcete omezovat barvami? Digitální potisk je správná volba. Navíc máte tričko za dva dny doma. 😉

 
Jaké jsou další možnosti potisku triček? Pokračujte ve čtení... 👌

Umíte kreslit? Vezměte do ruky fixy a pastelky

Sháníte originální dárek pro své blízké? Nemusíte hned hledat, kdo vám trička potiskne. Využijte své výtvarné schopnosti a pokreslete tričko sami.

V papírnictví nebo na internetu najdete různé druhy fixů a pastelek určených přímo na textil.

Pokud rádi malujete, spojíte tak příjemné s užitečným. Vytvoříte krásný dárek, a ještě se u toho zabavíte.

 

Potřebujete desítky až stovky triček na firemní akci? Zvažte sítotisk

Chcete firemní trička pro vaše kolegy? Fixy nechte v šuplíku, aby vám neupadla ruka. Pro velké počty triček se hodí sítotisk. Tato technologie je stále jednou z nejpoužívanějších, potisk trička je kvalitní a trvanlivý. Čím více triček potřebujete potisknout, tím bude cena nižší. Naopak pro jednotky kusů je tato technologie velmi drahá. Navíc je omezena počtem barev, fotky sítotiskem nevytisknete.

Chcete vedle trička potisknout třeba hrnek? Pomůže vám sublimace

Sublimace vytváří velmi odolný potisk, bohužel se ale nedá použít na potisk bavlněných triček. Na nich by nedržel. Zato však můžete sublimaci kromě triček z polyesteru použít na potisk keramiky, skla a dalších umělých materiálů, které obsahují speciální sublimační vrstvu. Díky tomu můžete potisknout vlastní puzzle, podložku pod myš nebo hrnek. Jenom pozor, při sublimaci se nepoužívá bílý inkoust, je proto vhodné tisknout na bílý podklad.

Můžete tisknout i doma. Využijte nažehlovací fólie

Na trhu najdete různé druhy fólií. Jednobarevné flex fólie nastříháte nebo nařežete a zažehlíte na textil. Díky tomu můžete vytvořit zářivé, zlaté nebo i reflexní tvary a nápisy. Jestli chcete barevný potisk, hledejte transferové fólie. Na ně si doma vytisknete cokoliv, klidně i fotku. Potištěnou fólii pak nažehlíte na tričko. Potisk bude neprodyšný a pokud nevybere kvalitní fólie, může už po prvním praní začít praskat a blednout.

Jak vytisknout na tričko fotku, aby na něm vydržela déle? Spolehněte se na digitální potisk

Digitálním potiskem vytisknete úplně všechno! Inspirujte se našimi spokojenými zakázníky ❤.

 

Vyrobte si vlastní tričko u nás

 

Dárky našich zákazníků

Podívejte se, vlastní potisk na tričko zvládnete i vy! 😉