Blog

Vánoční speciál: Nejhezčí vánoční filmy a pohádky na tričku

Blíží se období Vánoc a samozřejmě i filmových večerů. Odpoutejte se od každodenní rutiny, usedněte pohodlně do svých křesel v oblíbeném tričku a nechte se vtáhnout do světa těch nejlepších vánočních filmů i tradičních českých klasik.

Co se v článku dozvíte?

  • Jaké jsou nejlepší komedie a vtipné vánoční hlášky
  • Které české vánoční pohádky jsou nejoblíbenější
  • Zajímavý tip pro ty z vás, kteří už zhlédli snad všechny filmy

Číst dál »

TOP 10 nejúspěšnějších dárků k narozeninám – vtipná trička

S horkým létem přichází také sezóna grilovaček a narozeninových oslav. Což je samozřejmě skvělé, ale zároveň si možná už tak trochu lámete hlavu nad tím, jaký dárek pro vaše blízké by je opravdu potěšil a vykouzlil jim úsměv na tváři. Známe způsob, jak dárkem vyvolat smích a zároveň vyjádřit jedinečnost každé osobnosti.

Tričko k 50. narozeninám

Vtipné tričko k narozeninám vmísí trochu humoru na oslavu a zároveň do šatníku vašich blízkých. Vytvořte si u nás vlastní potisk na tričko pro oslavence. Napište vtipnou hlášku a přidejte k ní vlastní fotku a máte originální dárek na míru. (Mrkněte na návod, jak na to!) nebo můžete zvolit některý ze skvělých a vtipných motivů z naší databáze. Ať už vyberete něco klasického, nebo se necháte unést a inspirujte se internetovými trendy a memy, jsme si jistí, že s vtipným potiskem na tričko neuděláte krok vedle! 

Vyzkoušejte například tričko k 50. narozeninám pro vašeho strýčka, který je pirátem silnic. No řekněte, kdy naposledy jel tenhle drak padesátkou?! :) Naše tričko ho zaručeně pobaví!

Číst dál »

Dárek k Valentýnu? Zapomeňte na růže. Darujte originální párová trička a mikiny

Dárek na Valentýna – Trička s potiskemZačátkem února to začíná v obchodech hrát všemi odstíny červené, a to znamená jediné, je tady Valentýn! Pokud patříte mezi jeho odpůrce, nejspíš tu rudou záplavu budete ignorovat. Pokud ho ale slavíte rádi, určitě se vám budou hodit naše tipy na originální valentýnské dárky.

Jak vznikl Valentýn a proč se slaví?

Věřte nebo ne, tradice oslav Dne svatého Valentýna k nám nepřišla z USA, jak si mnozí myslí, ale její původ sahá až do starověkého Říma.

O vzniku svátku zamilovaných se traduje mnoho legend. Ta nejznámější vypráví o knězi Valentýnovi, který žil v dobách římského císaře Claudia II. Ten svým vojákům zakazoval manželství, aby se nerozptylovali od vojenských povinností. Valentýn i přes zákaz mladé páry tajně oddával, a proto byl 14. února 269 popraven. Na jeho počest se tento den slaví jako svátek všech zamilovaných.

Číst dál »

DIY – Návod, jak si vyrobit vlastní (nejen) batikované triko

Batika

Chcete si vyrobit originální triko, které nikdo jiný nemá? Pak jste tu správně. Máme pro vás hned několik tvůrčích nápadů, jak hravě a snadno udělat z nudného jednobarevného trička speciální kousek. Následující tipy se vám budou hodit i jako inspirace při výrobě dárku, ať už k narozeninám nebo k Vánocům pro někoho blízkého.

Věřte nebo ne, takové z lásky vyrobené tričko udělá opravdu velkou radost. Tak jdeme na to. Zde je několik návodů, které zaručí, že vaše tvůrčí práce bude stát za to.

Návod na batikování

Metoda batikování je sice stará, ale nikdy nevyjde z módy a zvládne ji úplně každý. Existují různé způsoby, jak batikovat.

Číst dál »

Jak vybrat správné tričko, díl 2.: Trička z biobavlny

Biobavlna nepředstavuje jen dobrou kvalitu, ale také zdravější a zodpovědnější přístup k životnímu prostředí. Jak se ale vyznat ve všech certifikacích? V tomto článku vám přiblížíme certifikace GOTS a OCS 100, které najdete v naší nabídce organických triček.

Existuje mnoho certifikací a textilních značek, kterými se bio trička honosí. Liší se způsobem zpracování, gramáží, podílem biobavlny a dalšími parametry. V druhém díle našeho průvodce výběrem triček se zaměříme na organická trička Origin a Native od společnosti Malfini, které si vzájemně porovnáme. Vysvětlíme si také rozdíly v certifikátech a ukážeme si i tričko Classic-T Organic od značky Stedman. Všechna zmíněná trička najdete na našem e-shopu v kategorii Bio trička.

Organické tričko Origin

Bio tričko Malfini Origin se vyrábí se ze 100% organické bavlny s certifikací GOTS (Global Organic Textile Standard) a vzhledem ke gramáži 160 g/m2 je vhodné pro každodenní nošení. Látka je příjemná na dotek a díky šetrnému pěstování jsou produkty z ní vhodné i pro alergiky a osoby s citlivou pokožkou.

Certifikace GOTS je nejpřísnější a nejuznávanější certifikace pro textil vyrobený z organických vláken. Bavlna se pěstuje bez chemikálií, umělých barviv, pesticidů, insekticidů a sleduje se každý krok od zasazení semínka, přes pěstování, zpracování i balení. Zajišťuje nejen přísnou kontrolu z ekologického hlediska, ale také dodržování sociálních podmínek v souladu s Fair Trade.

Číst dál »

Hola hola, škola volá! Vytvořte vašemu dítěti školní vak s potiskem

Začátek školního roku je tu co by dup. Nejvyšší čas začít se poohlížet po školních potřebách pro vašeho školáčka. Kromě aktovky, sešitů a penálu se určitě bude hodit také sáček na přezůvky nebo taška na tělocvik a pro paní učitelku můžete vybírat z široké nabídky triček pro učitele a učitelky.

Vak s potiskem

Nebaví vás každý rok podepisovat vašemu dítěti věci do školy? Vytvořte mu originální vak s vlastním potiskem, který si vždy pozná. Ušetříte si spoustu práce a váš školáček bude nadšený. Nebo si vyberte některý z našich motivů. Holčičky budou mít radost z baťůžku s Minnie, kluci dají spíš přednost Burákovi. Stačí upravit jméno a vak do školy je na světě.

Vak na svačinu se jménem 1
Vak na svačinu se jménem 1
Vak s vlastním potiskem

Vaky s potiskem pro děti

Číst dál »

Jak odstranit pozadí obrázku? Tipy pro začátečníky i pokročilé (NÁVOD)

Potřebujete se zbavit pozadí obrázku, ale nevíte, jak na to? Sepsali jsme pro vás několik tipů, díky kterým si s tímto na první pohled složitým úkolem hravě poradí každý. Vyberte si odstraňovač pozadí, který vyhovuje nejen vašim potřebám, ale i dovednostem.

  1. Online editor Photopea (mírně pokročilý)
  2. Online editor Pixlr (začátečník)
  3. Online editor Canva (začátečník, placené)
  4. Grafický editor Photoshop (pokročilý, placené)
  5. Grafický editor Gimp (pokročilý)
  6. MacOS Náhled (začátečník)
  7. Windows Malování (mírně pokročilý)

Číst dál »

7 tipů, jak vybrat trička na rozlučku se svobodou

Dostali jste za úkol zorganizovat legendární rozlučku se svobodou? S plánováním rozhodně neotálejte. Je třeba pozvat hosty, určit místo a datum, promyslet program a vybrat dárky pro budoucí novomanžele.

Loučení se svobodou by rozhodně mělo být pro nevěstu a ženicha nezapomenutelným zážitkem. Chce to tedy vymyslet něco opravdu originálního, na co budoucí novomanželé jen tak nezapomenou. Skvělý způsob, jak vytvořit jedinečnou atmosféru, je sladit všechny hosty do rozlučkových triček. Díky nim bude všem jasné, že tahle parta dneska slaví!

Slaďte se do stejných triček →

Lámete si hlavu, jak trička vybrat? S tímto úkolem vám rádi pomůžeme. Sepsali jsme pro vás několik věcí, které byste při výběru triček na rozlučku měli zvážit.

Číst dál »

Jak zabalit měkký dárek? Inspirujte se!

Chystáte se letos pod stromečkem obdarovat vaše blízké veselými ponožkami, luxusním spodním prádlem nebo tričkem s vánočním motivem? Potom se vám zaručeně budou hodit naše tipy, jak tyhle neposedné měkkouše zabalit.

Určitě to znáte. Plni nadšení, že se vám podařilo pořídit všechny vánoční dárky, usedáte ke stolu a chystáte se všechno hezky zabalit. Vyzbrojeni balicím papírem, stužkami a izolepou se do toho s chutí pustíte. Jde vám to jako po másle, dokud nepřijdou na řadu teplé ponožky pro mamku a tričko pro vaši drahou polovičku. Po dlouhé snaze o co nejlepší výsledek je stejně balicí papír zmačkaný, někde se dokonce roztrhl a vám pomalu, ale jistě dochází trpělivost. Nadšení z pořízených dárků je rázem to tam. 

Zabalit měkké, neforemné věci je leckdy pěkně tvrdý oříšek. Ale nezoufejte, dali jsme pro vás dohromady pár tipů, se kterými bude balení dárků hračka.

Číst dál »

Vyrob si vlastní tričko s fotkou

Jak vyrobit tričko s potiskem?

Napadlo vás, že byste si zkusili vyrobit zajímavé a nevšední tričko, ale nevíte, jak na to? Zvažujete originální dárek pro vaše blízké, jako jsou právě fotodárky nebo tričko s fotkou a zajímá vás, jak ho správně vyrobit?

Pak je tento článek přímo určený pro Vás. Není to totiž vůbec složité, jak by se na první pohled možná mohlo zdát.  Mrkněte se na několik našich tipů, které jsme si pro vás připravili.

Začněte tvořit teď

1) Potisk rychle a snadno z pohodlí domova v našem kreatoru

Vyrobit si tričko s vlastní fotkou vám zabere opravdu jen pár vteřin, navíc to celé provedete online z pohodlí vašeho domova. Jediné, co potřebujete, je mít dopředu nachystanou fotku v dostatečném rozlišení. Mrkněte se prvně na naše edukační video, které vám hodně napoví, jak na to. 

Pojďme si to ještě ve zkratce shrnout. Na hlavní stránce Vyrob si tričko rozklikněte "Vlastní tričko" – tím se dostanete do našeho Kreatoru. V nabídce produktů si zvolte produkt, na který budete chtít potisk umístit. S výběrem triček vám ještě poradíme níže v tomto článku. V sekci „Motiv“ si můžete vybrat buď již od nás připravený motiv, nebo si nahrajte vlastní fotku v sekci „Obrázek“. 

Vyberte soubor - fotografii, kterou chcete vložit na tričko. Dbejte na to, aby byla fotka na tričko v dostatečném rozlišení. To ovlivní kvalitu vašeho potisku. A jak poznáte dobrou kvalitu potisku?

Číst dál »